FAQ – Import af bil fra Tyskland

Hvilke biler egner sig til import?

Biler af særlig model eller med særligt udstyr kan være attraktive at importere fra Tyskland.

Hvor finder jeg de tyske biler?

www.autouncle.de får du et rigtig godt overblik over hvad der findes på det tyske marked. På autouncle.de er alle biler samlet på ét sted, og prisvurderinger gør det nemt at gennemskue om prisen på bilen er god eller ej.

Søg brugte biler i Tyskand her »

Hvordan finder jeg ud af hvad jeg skal betale i registreringsafgift?

Man kan tage udgangspunkt i prisen på en sammenlignelig brugt bil på autouncle.dk eller gøre brug af SKATs hjemmeside, hvor tidligere vurderinger findes.

Når bilen er blevet importeret, kan du bede om værdifastsættelse gennem skattemappen.

Hvordan tjekker jeg restgæld i en tysk bil?

Hvis den tyske ejer har bilens papirer i hænde, er der ingen restgæld i bilen.

Hvilken udgift er forbundet med hjemtransporten?

Vælger du at leje en autotransporter har dette typisk en startpris på ca. 1500 kroner. Man skal dog være opmærksom på, at man typisk ikke må køre mere end 100 km i transporteren, før der tillægges en udgift pr. ekstra kørt kilometer.

Vælger man at benytte sig af prøveplader, kan man forvente at den samlede udgift til forsikring og plader udgør ca. 2050 kroner. Bemærk, at der skal anvendes såkaldte eksportplader – Danske prøveplader er ikke lovlige at anvende i Tyskland.

Skal den importerede bil synes?

Ja. Den importerede bil skal gennemgå et syn/toldsyn.

Hvordan betaler jeg registreringsafgiften?

Efter bilen er blevet værdifastsat, kan registreringsafgiften betales – Enten ved et personligt fremmøde på et af SKATs motorkontorer (betaling kontant, med dankort eller banknoteret check) eller ved at sende en banknoteret check til SKATs afdeling i Aarhus.

Bilen har tyske plader på – Hvad gør jeg?

Har bilen du vil importere tyske plader på, skal du informere SKAT om dette. Inden 24 timer efter bilen er ført over den danske grænse, skal du derfor udfylde en formular på SKATs hjemmeside. SKAT sender herefter en kvittering, som giver dig ret til at køre i Danmark med de tyske plader på køretøjet, indtil anmodningen om værdifastsættelsen er færdigbehandlet.