FAQ om AutoUncle

Hvad betyder det, når AutoUncle siger “Den burde koste”?

Hvad bilen burde koste er udtryk for, hvad bilen, sammenlignet med øvrige lignende biler på markedet, burde være udbudt til.

AutoUncles vurdering - kan jeg få det for min bil hos en forhandler?

Nej. AutoUncles markedsvurdering er udtryk for, hvad bilens udsalgspris burde være sammenlignet med hvilke lignende biler, der er til salg i det aktuelle marked.

Hvis du sælger din bil eller bytter den ind hos en forhandler, kan du ikke forvente at få en pris, der svarer til AutoUncles markedsvurdering. Markedsvurderingen er beregnet på baggrund af udsalgspriser.

Husk at forhandleren skal yde reklamationsret, klargøre bilen og derudover have en fortjeneste på bilen.

Hvordan beregner AutoUncle, hvad bilen burde koste?

AutoUncle anvender en algoritme kaldet AutoScore, der scanner bilens annoncetekst for faktuelle oplysninger som fx årgang, km, motorstørrelse og udstyr. På baggrund af de oplysninger beregner AutoScore, hvad bilen burde koste i forhold til øvrige sammenlignelige biler på markedet.

Læs mere her

Jeg har fundet en bil, som ikke er vurderet - hvad betyder det?

AutoUncle kan kun vurdere biler, hvor de væsentligste oplysninger om årgang, kilometer, biltype, motorstørrelse, gear og udstyr er tilgængelige. Vi vurderer heller ikke biler, der er til salg som leasing- eller finansieringstilbud eller som står uden registreringsafgift. Visse sjældne mærker og modeller, er vi ikke i stand til at vurdere, hvis udbuddet er stærkt begrænset.

Hvor præcis er AutoUncles vurdering af prisen?

AutoUncles vurdering af prisen er præcis, men afhænger af kvaliteten af de oplysninger, der er givet i annonceteksten. Det betyder, at hvis annonceteksten er meget mangelfuld eller direkte forkert, så kan vurderingen blive skæv.

Tager prisvurderingen hensyn til, om bilen sælges af en forhandler eller privat?

Autouncle's vurdering sker statistisk på baggrund af biler til salg og biler solgt indenfor de sidste par måneder. Kigger man på ældre biler, er de fleste til salg typisk udbudt hos private sælgere, mens det for nyere biler er omvendt. Det betyder, at vurderingsniveauet for ældre biler i højere grad afspejler prissætningen hos de private sælgere, mens prisniveauet på nyere biler især påvirkes af forhandlerne. Så på den måde tager vurderingen hensyn til om bilen er til salg hos en privat eller en forhandler.

Det betyder at en bil får den samme vurdering uanset, om den er til salg hos en forhandler eller en privat sælger. Årsagen er, at man faktisk ikke altid kan sige, at forhandlerbiler er prissat højere end privatbiler. Vores analyser viser, at forhandlere i mange tilfælde er skarpere på prisen end private. Samtidig spiller det også ind, at man ikke entydigt kan sige, at en forhandlerklargjort bil er mere værd. Som køber skal man naturligvis være opmærksom på, at forhandleren yder reklamationsret som krævet af købeloven.

Hvordan sætter jeg min bil til salg på AutoUncle?

Ønsker du at sætte din bil til salg som privatperson, kan du gøre det gratis her. Du kan med fordel bruge vores gratis prisvurdering for at sikre, at du sætter prisen på din bil optimalt.

Hvorfor kan jeg ikke finde den bil jeg har til salg på AutoUncle?

Der kan være 3 grunde. Enten har du sat bilen til salg inden for det seneste døgn og derfor har vi ikke nået at finde den. Alternativt kan det være, at der mangler vigtige oplysninger (såsom pris, km, årgang osv.) i din annonce, der gør, at den ikke går igennem AutoUncles kvalitetskontrol. Kontroller derfor om du fx har opgivet korrekt årgang, km, pris og udstyr i din annonce. Alternativt kan det skyldes, at din bil er en varevogn eller sat til salg uden afgift. AutoUncle medtager kun personbiler og biler med registreringsafgift.

Hvor lang tid går der, før min bil kommer på AutoUncle?

Typisk 1-2 døgn fra du har indrykket den på en anden side.