Mere om hvordan AutoUncle vurderer bilerne

AutoUncles vurdering er baseret på statistik fremfor ekspertvurderinger, og faktisk er logikken ganske ligetil. Det hele handler om at udvinde information om markedsprisen fra det aktuelle marked.

Se kort video der forklarer hvordan Autouncle vurderer priser på brugte biler.

Processen består af tre trin:

  1. Scanning: Bilens annonce scannes for centrale faktuelle oplysninger
  2. Validering: Der rettes op på mangler og fejl
  3. Beregning: Bilens pris beregnes i forhold til alle andre lignende biler til salg.

1. Scanning

Scanning sker ved at annonceteksten analyseres for faktuelle oplysninger om bilens år, kilometer og udstyr. Aircondition kan skrives på et utal af måder (A/C, aircon., airc, aircondition m.fl.) og det tager scanningen selvfølgelig højde for. På den måde sikrer vi, at de vigtige data, der har betydning for bilens prissætning, kommer med.

2. Validering

Valideringen går ud på tjekke om de indsamlede oplysninger er realistiske. For eksempel om bilens kilometertal er realistisk i forhold til bilens alder. Samtidig tilføjer vi vigtige manglende oplysninger - fx bilens ydelse (HK), som kan have stor indvirkning på prisen.

3. Beregning:

Sidste trin er selve beregningen. Den foregår ved, at vi statistisk sammenligner hver enkelt bil med øvrige lignende biler til salg på alt fra pris, årgang, kilometertal til parkeringssensor. I alt bliver bilerne sammenlignet og vurderet på op til 100 forskellige parametre.

Men hvordan sker beregningen af hvor meget de forskellige faktuelle parametre såsom år, kilometer og udstyr er værd?

I princippet gør vores algoritme det samme som du selv gør, når du sidder bag skærmen og sammenligner de forskellige biler på pris, kilometer, udstyr osv - her sker det bare statistisk og automatisk.

Det letteste er at give et eksempel.

Forestil dig 20 biler, der er fuldstændig ens - med undtagelse af tre ting - pris, km og om bilen har aircondition eller ej. Nedenfor vises 10 biler der har aircondition (de blå) og 10 der ikke har (de røde). På grafen ser vi to ting: For første er der sammenhæng mellem udsalgspris og kørte kilometer. Jo flere kilometer desto lavere udsalgspris. For det andet ser vi, at biler med aircondition (de blå) typisk har en højere udsalgspris end bilerne uden aircondition (de røde). Forskellen mellem den blå og den røde linje, er den pris, som markedet vurderer aircondition til at være værd.

AutoUncles algoritme fungerer altså præcis, som din egen logik, som når du sammenligner model, kilometer, årgang og udstyr for at vurere om en pris er god eller ej. Den store forskel er blot, at AutoUncle kan gøre det på mange mange flere parametre samtidigt. Forestil dig, at du skulle lave denne sammenligning på tusindvis af biler og på tværs af op til 100 forskellige oplysninger såsom udfyldt servicebog, automatgear, diesel, motorstørrelse, hestekræfter, lædersæder og mange mange flere.

AutoScore algoritmen gør blot det, du selv forsøger at gøre - nemlig at udvinde den indsigt om priserne, som markedet indeholder.