-
 
-
-
 
-
 

Udstyr

Stand og ejerforhold

Inkluder også

Seat – Pris sammenligning på brugte Seat

Om Seat

Det spanske temperament med den tyske grundighed har siden 1950 forsynet forbrugere over hele verden med biler, som både henvender sig til børnefamilier, samt det yngre publikum, der ønsker en bil med friske køreegenskaber.

Selvom det måske ikke er det første man tænker på, når man hører navnet Seat, så har de en meget lang tradition indenfor motorsport. De gjorde deres indtog tilbage i 1960, og har i specielt de spanske rally gjort en god figur.

De er ejet af Volkswagen og har arvet den velkendte tyske kvalitet, hvilket kan være betryggende, når man kigger på en brugt Seat, selv af ældre årgang.

Deres køreegenskaber kan bedst betegnes som friske, hvilket gør den til et godt valg, hvis man er på udkig efter en rummelig sedan, hvor der er plads til familien, men man ikke har lyst til at gå kompromis med køreglæde.

Læs mere om Seat

Alle Seat modeller

Seat Modeller

Brugt Seat Ibiza

En af de billigste biler i dens klasse, en brugt Ibiza med et fornuftigt kilometerantal og årgang er ofte et godt køb. Den er baseret på VW Polo, og den har mange af søsterens gode egenskaber, og flere mener endda, at køreglæden er større end i konkurrrenten. Styringen er god og det understreger, at det er en supermini med en af de bedste køreegenskaber i dens klasse.

Der er rigeligt med kabineplads foran, specielt for føreren. Desværre er det lidt en anden historie for høje bagsædepassagerer.

Affjedringen i ‘Comfort’ varianten giver en behagelig køreoplevelse, mens ‘Sport’-modellen henvender sig til køreren, som har behov for lidt ekstra kræfter i hverdagen - det såkaldte spanske temperament.

En af hovedårsagerne til, at en brugt Seat Ibiza er et godt brugtvognskøb, er, at den billigste model faktisk giver rigtig meget brugt bil for pengene. 1.2 liters-modellen med 63 HK er en glimrende bybil, som også kan følge med på motorvejen, og desuden har lave driftsomkostninger. Det skal dog tilføjes, at den ikke fås i stationcarmodel.

1.4 modellen med 74 HK fås i stationcar model, og udover at være mere familievenlig, har den også rent performancemæssigt har noget at tilbyde bilisten med benzin i blodet.

Brugt Seat Leon

VW Golf’s søsterbil kan på mange måder vise sig at være et fornuftigt brugtbilskøb. Dens styring minder til forveksling om både VW Golf og Audi A3. Det betyder samme kvalitetsfølelse, og en køreglæde i samme liga som konkurrenterne.

En brugt Leon er ofte billigere end en tilsvarende brugt Golf eller A3. Ligeledes ligger driftsomkostningerne ofte under andre biler i klassen. Af modeller som det kan betale sig at holde et vågent øje med er Style og FR modellerne. De har meget ekstraudstyr, som set i forhold til prisen ofte giver den brugte Leon den sidste kant, der gør den til et bedre køb end konkurrenterne.

Brugt Seat Altea

Hvad der bedst kan beskrives som en krydsning mellem en høj hatchback og en MPV. Dét i sig selv vidner om en bil, der er praktisk og rummelig. Hvis man dog skulle have et behov for endnu mere rummelighed, så bør man kigge på en brugt Altea XL der er 20 cm længere end standardmodellen. Det giver et udvidet bagagerum fra 409 liter til 532 liters.

Udstyrsmodellen Reference giver mest valuta for pengene, uden at være direkte skrabet på ekstraudstyr. Dog skal man op i en Stylance model, før man får alufælge med i pakken.

Hele linien fik et facelift i 2009, hvor blandt andet næsen og forlygterne fik nyt design og diesel versionernes motor blev moderniseret.