Garagen

Guide til beregning af billigt billån og finansiering

Guide til beregning af billigt billån og finansiering v. køb af brugt bil

Finansiering brugt bil: Forhandler eller bank

Mange bilforhandlere tilbyder ligesom bankerne også konkurrencedygtig finansiering af brugt bil. Om du skal vælge forhandlerens tilbud eller bankens afhænger af, hvor godt tilbud du kan få og om du foretrækker at have dine lån samlet i din bank.

Lån og finansiering uden udbetaling ?

Hvis du foretrækker at lægge 0 % (procent) i udbetaling kan det typisk godt lade sig gøre selvom de fleste bankers og bilforhandleres finansiering typisk er med 20 % i udbetaling. Hvis du lægger 0 kr. i udbetaling, vil det typisk betyde, at renten på lånet bliver højere.

Hvad koster et billån?

ÅOP eller årlig omkostning i procent er det vigtigste for dig at undersøge, når du skal finde de bedste billån. ÅOP tager højde for renter, gebyrer, etableringsudgifter og andre udgifter til lånet og giver dig derfor ’totalprisen’.

Hvordan får man det billigste billån?

Det billigste billån set i forhold til renteudgiften får du typisk, hvis du kan lægge en høj procent i udbetaling på bilen. Samtidig er der også mange penge at spare ved at sammenligner priser og renter på lån på nettet.

Online beregning billån – sådan gør du

Hvis du ønsker at finde ud af, hvad prisen eller renten er på et billån til en brugt bil, er det bedste, du kan gøre at bruge en af de mange beregnere til bilfinansiering, der findes online. Prisen på et billån beregner banken typisk ud fra, hvordan din indkomst ser ud. Desuden afhænger det af bilens købesum, om det er med eller udbetaling, og om du kan stille sikkerhed.

Ansøgning

Mange banker tilbyder online ansøgning ved lån til bil. Du skal typisk indsende årsopgørelse, lønsedler før du kan blive godkendt til lånet.