Garagen

TIPS: Salg af brugt bil

Hvad kan jeg få for min brugte bil?

Undgå at sælge din bil for billigt

Salgsvurderingen fra AutoUncle guider dig til at sælge din bil hurtigt og til en god pris.

Vurder din bil gratis

Det er som regel et af de første spørgsmål, der melder sig. Hvor meget din brugte bil er værd afhænger af en række faktorer: Bilens mærke, model, motor, kørte kilometer og alder er de ting, der har størst betydning for afskrivning og værditab på en brugt bil.

➝ Tjek hvad din bil er værd

Hvilke mærker holder prisen bedst?

Nogle mærke falder mere i pris end andre. Bilmærker, der traditionelt siges at holde prisen godt, er almindelige fornuftige familiebiler som Skoda, VW, Kia, Toyota, Ford og Opel. Men også større luksusbiler som Audi holder også prisen godt.

Der kan også være aktuelle forhold, der gør, at priserne på et bilmærke pludselig falder. For eksempel faldt priserne på Saab efter, at Saab indgav konkursbegæring.

Konkurs smitter af på Saab-priser - fpn.dk

Tjek prisen på lignende brugte biler til salg på autouncle.dk

Der er flere måder at tjekke bilpriser og nå frem til en retvisende bilvurdering. På AutoUncle finder du alle brugte biler til salg, og det gør det let at få overblik over, hvad lignende biler er udbudt til. Den sikreste metode er, at finde biler til salg, der minder om din og se, hvad de står til. Hvis din bil er en 2,0 diesel stationcar, er det vigtigt, at du primært sammenligner med andre diesel stationcars af samme mærke og model.

Du skal være opmærksom på, at de priser du kan slå op på fx AutoUncle.dk er udbudspriser - det vil sige ikke den pris, som en forhandler vil give for din bil. Hvis du sælger din bil til en bilforhandler, skal du huske, at forhandleren typisk skal klargøre, servicere, annoncere samt have en fortjeneste på bilen.

➝ Søg på brugte biler på AutoUncle.dk - klik her

Hvor lang tid tager det at sælge en brugt bil?

Når du har fundet ud af, hvad lignende biler koster, skal du gøre op med dig selv, hvor hurtigt du gerne vil sælge. AutoUncles beregninger viser, at der er en direkte sammenhæng mellem bilens udbudspris, og hvor hurtigt du kan sælge bilen. Mange sælgere lader sig friste af tanken om en høj pris og prøver derfor at annoncere bilen over markedsprisen i håbet om, at en uvidende person slår til. Den fremgangsmåde kan AutoUncle ikke anbefale.

Tal fra AutoUncle viser, at du som tommelfingerregel kan sælge din bil 2-3 gange hurtigere, hvis du sætter den til en ‘god’ eller ‘super pris’, end hvis du sætter prisen til ‘dyr’ eller ‘lidt for dyr’.

Se eksemplet herunder:

Tallene fra AutoUncle.dk viser, at en Fiat Grande Punto sat til ‘super pris’ sælger på gennemsnitligt 18 dage, mens den samme bil sat til ‘dyr’ sælger på 58 dage. Bilen kan altså sælges ca. 3 gange hurtigere, når prisen sættes konkurrencedygtigt.

AutoUncle anbefaler, at du sætter din bil til salg til ‘Fair Pris’ eller bedre.

Se eksempel på priser på AutoUncle:

Læs mere om AutoUncles måde at vurdere bilernes her.

På AutoUncle kan du se liggetider på aktuelle brugte biler til salg, og det kan give en fornemmelse af, hvor lang tid, det tager at sælge din bil.