Garagen

Tjekliste: Køb af brugt bil

Tjekliste: Køb af brugt bil

1. Tjek bilens oplysninger

Ud fra bilens registreringsnummer kan informationer fra synsrapporter findes og eventuel restgæld i bilen kan undersøges.

Hvis ikke registreringsnummeret på bilen er synligt på annoncens billeder, bør du kontakte sælgeren og spørge efter det.

Brug AutoUncle til at tjekke for restgæld og kilometerfusk

2. Se bilen grundigt efter

Se efter buler, ridser, dækmønster og informationer i servicebogen. Tjek også efter, om der er revner eller større stenslag i forrude og glastag.

Små buler kan udrettes af en bulemand, så bilkabuler bør du ikke lade dig afskrække af. Til gengæld bør du være særlig opmærksom på farveforskel i bilens lakering, da årsagen hertil kan være et forsøg på at skjule en tidligere skade. Hvis bilen er nylakeret bør du også være opmærksom.

Lak eller polering? Ikke alle ridser behøver en gang lak - Hvis ikke neglen hænger i når du kører den forsigtigt hen over ridsen, kan det poleres væk.

Tjek på dæk. Tjek efter om alle fire dæk er ens, og at der stadig er nok dækmønster tilbage.

Er servicebogen udfyldt? I de fleste servicebøger er bilens serviceinterval nedskrevet.

  • Tjek om tandremmen er blevet skiftet og hvornår dette er gjort.
  • Tjek om serviceintervallerne er blevet overholdt, og hvornår sidste service er udført.

Nogle garantier opretholdes kun, hvis bilen er blevet rettidig serviceret og desuden har overholdt diverse kontroller.

3. Prøvekør bilen

Under prøvekørsel bør du være særlig opmærksom på at tjekke bremser og styretøj efter. Lav et par nødopbremsninger, og gør også brug af håndbremsen ved opbremsninger.

Kør slalom, og mærk efter, om bilen reagerer hurtigt på rattets bevægelser, eller om der er slør.

Tjek servicelamperne – og vær opmærksom, hvis én eller flere af dem lyser. Tjek varmeanlæg og blæsere. Skru helt op i begge retninger og mærk efter, om systemet virker som det skal.

Du bør også prøve sædevarmen og andre af bilens el-styrede funktioner af.

4. Gennemgå slutsedlen

Sludsedlen er bindende, og derfor er det vigtigt at den gennemgås inden du skriver under. Stil spørgsmålstegn, hvis noget virker mistænkeligt.

5. Omregistrering af bilen

Hav en klar aftale omkring omregistrering af bilen, og vær sikker på, at du får bilens originale registreringsattest med dig, når bilen er købt. Uden registreringsattesten kan bilen hverken ind- eller omregistreres, så det er altafgørende at du får registreringsattestens del I og del II med dig.

Vil du være på den sikre side? Hvis du gerne vil være helt sikker på at undgå ubehagelige overraskelser, kan det være en god idé at få tegnet en ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikring gennem ETU Forsikring